+

Film: Van Dillen groot onderhoudsproject

animatie, art direction, beeldbewerking, branding, concept, film, illustratie, ontwerp, regie, strategie, videoproductie

Bouwbedrijf Van Dillen kreeg van woningbouwvereniging Woonstede de opdracht om twee gallerijflats in Ede van groot onderhoud te voorzien. Het bouwbedrijf stond onder andere voor de uitdaging om binnen 7 maanden: 1080 prefabelementen te produceren, hijsen en te plaatsen. Dit komt neer op 35 kilometer strekkende meter kozijnhout, dat is de afstand van Utrecht naar Amsterdam.

In opdracht van Bouwbedrijf Van Dillen en de Timmerfabriek in Culemborg maakte reclamebureau Cup of Tea hierover een film.

Het doel van de film is om het product FLAT* in beeld te brengen. FLAT* is een door Van Dillen ontwikkeld product speciaal voor flats die gebouwd zijn in de jaren ’60 en ’70. Dit product verlengt de levensduur en maakt de woningen met de nieuwste isolatiemethodes en installatietechnieken duurzaam en comfortabel.

Van Dillen werkt vanuit de prefab gedachte. In Van Dillens’eigen Timmerfabriek worden gevelelementen geprefabriceerd waardoor ze in kant en klare pakketten op de bouwplaats kunnen worden aangeleverd.

Een hoofdrol in deze casefilm is weggelegd voor zelfontwikkelde klem waarmee bestaande asbest gevelelementen in één keer worden verwijderd en nieuwe pasklare prefab elementen worden geplaatst. De klem zorgde voor enorme tijdswinst.

Met FLAT* heeft Van Dillen een product ontwikkeld waardoor bewoners in hun huis kunnen blijven wonen tijdens de renovatie. Bewoners kijken letterlijk mee hoe hun huis duurzamer en beter wordt. Want uiteindelijk heeft van Dillen altijd 1 doel: blijvend tevreden bewoners.

We hebben weer met groot plezier samengewerkt met de mensen van bouwbedrijf Van Dillen.

Portfolio